Fit Tovenares
Volg mij
Lichte Kipsandwich in een Salade met Avocadodressing

Lichte Kipsandwich in een Salade met Avocadodressing

Deze lichte kipsandwich in een salade met avocadodressing is eigenlijk een gezonde kipsalade, bereid op speelse wijze. De bladeren van ijsbergsla worden gebruikt om de kip in te rollen, in plaats van brood. Deze sandwich is geschikt als lunch, of als een licht maar toch vullend diner.

Dankzij de hoge voedingswaarde, zal dit recept in de smaak vallen bij gezondheidsbewuste eters, maar ook bodybuilders en fitnessliefhebbers. Kipfilet is een veelvoorkomend ingredient in hun dieet, dus probeer deze smakelijk combinatie eens uit. De gezonde avocadodressing is eenvoudig te bereiden, het bevat alleen avocado, yoghurt, citroensap, zout en peper. Geen mayonnaise of vetrijke olie. Avocado levert essentiële gezonde vetten aan het lichaam, en bevat daarnaast vitaminen en mineralen. Als je een bron van complexe koolhydraten wilt toevoegen aan deze salade, raad ik je aan om er wat quinoa doorheen te mixen.

Probeer dit ontzettend smakelijke en eenvoudige recept, ik weet zeker dat je het heerlijk gaat vinden :)

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 100 gr champignons
  • ½ ui
  • 30 gr kaas om te bestrooien
  • 1 el kokosolie (Ik raad deze aan)
  • kruiden (naar smaak)
  • volle hand spinazie
  • 6 blaadjes ijsbergsla
  • 50 gr maïs
  • tomaat
  • Dressing:
  • ½ avocado
  • 4 el naturel yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl appelazijn
  • zeezout, kruiden (naar smaak)

Instructies

  1. Kook in een pan de kipfilet samen met de champignons en de ui in de kokosolie totdat het een goudbruine kleur heeft.
  2. Breng op smaak met zout en kruiden naar keuze.
  3. Mix alle ingrediënten voor de avocado dressing samen in een blender tot een gladde substantie.
  4. Zet de dressing aan de kant.
  5. Was de ijsbergsla. Leg op elk bord twee droge bladeren - een bovenop de ander zodat de “sandwich” niet uit elkaar valt.
  6. Leg de gewassen spinazie (of andere groente), maïs en kipfilet met champignons in lagen op de slabladeren.
  7. Giet de dressing over de sandwich en bestrooi met kaas.
  8. Rol ze op zodat de vulling niet uit de “sandwich” valt.
Bereidingstijd20 minuten
Levert2 porties
Voedingswaarde/ 1 portie
Calorieën440 Kcal
Koolhydraten7 g
Vezel3 g
Eiwit60 g
Vet17 g
Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!
Lucia Wagner

Opmerkingen