Fit Tovenares
Volg mij
Melkachtige bulgur met chiazaadjes en cranberry's

Melkachtige bulgur met chiazaadjes en cranberry's

Deze overheerlijke melkachtige bulgur met chiazaadjes en cranberry's is geschikt voor zowel ontbijt als zoete lunch. Het is relatief caloriearm en bevat veel vezels, wat goed is voor je spijsvertering. Als je je afvraagt wat voor lekkers je met bulgur kunt maken, probeer dan dit recept maar eens.

Heb je last van lactose-intolerantie, gebruik dan plantaardige melk (amandel of kokos). Naast dat die melksoorten makkelijker te verteren zijn, geven ze ook een bijzondere smaak aan het gerecht. Je kunt deze gekookte bulgur ook bestrooien met noten of fruit.

Tip: als je het aantal koolhydraten van dit recept wilt verlagen en het eiwitgehalte verhogen, roer er dan geen honing, maar een schepje eiwitpoeder (Ik raad deze aan) doorheen. Dit maakt de bulgur nog wat romiger.

Bulgur is een voorgekookte volkoren graansoort met een mild nootachtige smaak. Het bevat veel micronutriënten zoals fosfor, magnesium, selenium, ijzer en vitamine A. Het is vezelrijk en vetarm. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt als bijgerecht en in salades, maar je kunt het ook bereiden als een "risotto" of het verwerken in verschillende soorten zoete gerechten en soorten pap. Het wordt verkocht in gezondheidswinkels en supermarkten.

Als je van rijstemelk houdt, dan wordt deze makkelijke melkachtige bulgur met chiazaadjes en cranberry's vast en zeker jouw favoriet.

1 cup = 250 ml

Ingrediënten

  • 800 ml amandel- of kokosmelk (of koemelk)
  • 1 cup bulgur
  • 3 eetlepels (tbsp) chiazaadjes (Ik raad deze aan)
  • 3 eetlepels (tbsp) honing
  • 150 gram gedroogde cranberry's
  • noten (optioneel) (Ik raad deze aan)

Instructies

  1. Breng in een pan melk aan de kook.
  2. Voeg de afgespoelde bulgur en de chiazaadjes bij de kokende melk. Kook de pap, onder af en toe roeren, totdat de bulgur helemaal zacht is geworden (ongeveer 15-20 minuten).
  3. De kooktijd kan variëren, afhankelijk van de grootte van de korrels.
  4. Als de pap is ingedikt, de bulgur zacht geworden en de chiazaadjes een glasachtige consistentie hebben, haal je de pan van het vuur. Roer vervolgens de honing en de cranberry's door de pap.
  5. Ik raad je aan om de pap warm te eten.
Bereidingstijd25 minuten
Levert4 porties
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën355 Kcal
Koolhydraten63 g
Vezel13 g
Eiwit8 g
Vet6 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen