Fit Tovenares
Volg mij
Eiwitrijke Kwark-Knoedels

Eiwitrijke Kwark-Knoedels

Wil je iets nieuws proberen? Knoedels bereiden zonder bloem? Probeer deze fantastische suikervrije *eiwitrijke kwark-knoedels en bereid ze als een lekkere beloning na een rondje hardlopen in de avond.

Kwark is eenvoudig te verteren, dus kun je het gerust na het diner eten. Het bevat een hoop gezonde voedingsstoffen, met name calcium, kalium en magnesium - evenals een hoop andere mineralen. Bovendien vult kwark de maag goed en levert het waardevolle eiwitten.

Het recept voor eiwitrijke kwark-knoedels is eenvoudig en snel, je hebt slechts een paar ingrediënten nodig, maar het is toch een gezonde traktatie. We maken knoedels van eiwitpoeder, dat gecombineerd met kwark de eetlust snel zal verzadigen en de maag lang zal vullen. Ik raad aan om vanille-eiwitpoeder te gebruiken, het liefst gezoet met stevia. 1 portie van deze traktatie bevat tot 64g eiwit. Je kan deze knoedels volledig glutenvrij bereiden door havermeel of kikkererwtenmeel te gebruiken. Bereid het havermeel door haver te vermalen tot een fijne bloem.

Deze uitstekende eiwitrijke kwark-knoedels met aardbeien zullen jouw gezonde menu zeker verrijken. Als je geen eiwitpoeder hebt, maak je dan geen zorgen, je kan deze knoedels ook zonder eiwitpoeder bereiden. Vervang het door twee eetlepels kikkererwtenmeel, havermeel, volkorenmeel of speltmeel. Eet smakelijk!

Ingrediënten

 • 250 gr kwark
 • 1 ei
 • 20 gr proteïne poeder (bij voorkeur naturel of gezoet met stevia)
 • 3 tot 5 el havermout bloem (of kikkererwtenmeel, volkorenmeel, speltmeel)
 • 150 gr aardbeien (of ander fruit)

Instructies

 1. Mix in een kom de kwark met de proteïne en het ei.
 2. Mix 3 eetlepels bloem erdoor. Voeg meer toe indien nodig.
 3. Vorm met behulp van twee lepels het deeg in balletjes en laat ze voorzichtig in kokend water vallen.
 4. Wacht tot ze naar het oppervlakte komen drijven en kook dan nog eens 2 minuten.
 5. Laat na het koken de knoedels uitlekken en serveer met gepureerde aardbeien of een ander fruit.
 6. Als je geen proteïne poeder hebt kun je deze ook vervangen met 2 eetlepels bloem.
Bereidingstijd15 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën440 Kcal
Koolhydraten27 g
Vezel4 g
Eiwit64 g
Vet8 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen