Gezonde gebakken tonijnomelet
Hou jij ook zo van een eitje bij je ontbijt? Er zijn ontelbaar veel verschillende manieren om een eitje te bereiden, maar deze gezonde gebakken tonijnomelet móét je echt proeven. Dit **koolhydraatarme ontbijt ** zal in de smaak vallen bij je hele gezin, zowel bij de kinderen als bij de volwassenen!
Een omelet die is gebakken in een siliconen pan heeft een zachtere en luchtigere smaak en is bovendien makkelijker verteerbaar, aangezien je geen olie nodig hebt voor het bereiden. Dit gerecht is een perfecte start van je dag. Bovendien is deze gebakken tonijnomelet, dankzij zijn hoge eiwitgehalte, ook nog eens heel vullend.
Je zult je nooit meer afvragen waarom Spanjaarden zo van omelet houden bij het ontbijt. Zij bereiden hem op verschillende manieren, zowel vegetarisch als met vlees. In deze gezonde, calorie- en koolhydraatarme versie zit courgette en tonijn; ingrediënten die de omelet lekker sappig maken en hem een geweldige smaak geven. Het is ongelofelijk hoeveel lekkere recepten je kunt samenstellen met tonijn!
Deze gezonde tonijnomelet kun je bestrooien met wat geraspte kaas en eten met een snee volkoren brood. Maar ook zonder brood is hij heerlijk. Vervang het brood bijvoorbeeld eens door verse groentes zoals tomaten, paprika of komkommer.
Om een stevige omelet te krijgen, heb je geen bloem nodig. Vandaar ook dat er in dit recept geen bloem wordt gebruikt. Wil je echter liever wel wat bloem toevoegen, dan wordt de omelet nog steviger en vaster.
Ingrediënten
- 150 gram tonijn in eigen sap
- 1 baby courgette
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 eieren
- handjevol geraspte kaas (bijvoorbeeld mozzarella)
- 15 gram spelt of een andere meelsoort (optioneel)
- 5 gram zeezout
- 0,6 gram gemalen zoete paprika
- 0,6 gram gemalen zwarte peper
Instructies
- Rasp of snij de courgette en de ui in dunne plakjes.
- Meng de groentes vervolgens in een kom met de uitgelekte tonijn, geperste teentjes knoflook en eitjes.
- Voeg er daarna de overige ingrediënten bij en roer alles goed door.
- Giet het geheel in een siliconen broodbakvorm, of in een broodbakvorm belegd met bakpapier.
- Bak gedurende 30-40 minuten op 180 graden Celsius, totdat de omelet goudbruin is.
- Laat de omelet gedurende minstens 5 minuten in de pan afkoelen, voordat je hem aansnijdt. Zo voorkom je dat hij uit elkaar valt.
Bereidingstijd | 35 minuten | |
Levert | 2 porties |
Voedingswaarde / 1 portie | ||
Calorieën | 242 Kcal | |
Koolhydraten | 2 g | |
Vezel | 0 g | |
Eiwit | 31 g | |
Vet | 13 g |
Klik op de onderstaande categorieën om meer van deze recepten te bekijken.
EiwitrijkKoolhydraatarmOntbijtZuivelvrijCourgetteEierenEiwitrijke GroentereceptenKoolhydraatarme EiereceptenEiwitrijke TonijnreceptenCaloriearme TonijnreceptenCaloriearme Courgetterecepten voor GewichtsverliesGezonde Koolhydraatarme CourgettereceptenEiwitrijke CourgettereceptenEiwitrijke Diner- en LunchreceptenGezonde Ontbijtrecepten met TonijnOntbijtrecepten met CourgetteOntbijtrecepten met EiKoolhydraatarme Diner- en LunchreceptenKoolhydraatarme OntbijtreceptenIk ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!