Fit Tovenares
Volg mij
Gezonde Kikkererwten-socca

Gezonde Kikkererwten-socca

Op iedere Franse straathoek komt de geur van kikkererwtencake of 'socca' je tegemoet. Haal inspiratie uit Zuid-Frankrijk en geniet ook van de geur van glutenvrije, versgebakken kikkererwten-socca in je eigen keuken.

Kikkererwten-socca is een veelzijdige maaltijd. Bereid het als een cake in een koekenpan of gebruik mijn recept om een hartige kikkererwtencake in de oven te bereiden. Je hebt slechts kikkererwtenmeel, water, olijfolie en wat peper en zout nodig.

Kikkererwt is een van de gezondste bonen, en geschikt voor alle leeftijdscategorieën. Dankzij het hoge gehalte aan eiwit en vezel, is het gunstig voor je gezondheid en dankzij het gebrek aan gluten is socca tevens geschikt voor coeliakiepatiënten. De gezondheidsvoordelen van kikkererwten zullen ook worden gewaardeerd door zwangere vrouwen. In tegenstelling tot andere bonen, geeft kikkererwt geen opblazen gevoel, het vult de maag en ondersteunt gewichtsverlies.

Gezonde kikkererwten-socca is een geweldig alternatief voor gebak, en het is eigenlijk heel snel en eenvoudig te bereiden. Geniet van dit heerlijke glutenvrije brood gemaakt van kikkererwtenmeel, met krokante randjes en zachte binnenkant. Je kan het op zoveel manieren bereiden. Serveer het bijvoorbeeld met een tonijnspread, hüttenkäse, hummus of salade. Deze socca is een geweldige lekkere lichte maaltijd!

Ingrediënten

 • 135 gr kikkererwtenmeel
 • 240 ml water
 • 1 tl zeezout
 • ⅕ tl paprikapoeder
 • 2 el olijfolie
 • olijven, gedroogde tomaten (optioneel)

Instructies

 1. Mix in een kom het kikkererwtenmeel, water en zout.
 2. Je kunt ook fijngesneden olijven of gedroogde tomaten toevoegen.
 3. Giet 2 eetlepels olijfolie in een cakevorm of andere bakvorm en zet 2 minuten in een voorverwarmde oven op 205 graden.
 4. Haal voorzichtig de vorm uit de oven en giet het voorbereide deeg in de vorm.
 5. Bak op 205 graden gedurende 30 minuten.
 6. Snij, wanneer klaar, de socca in driehoekjes en serveer met gewenste garnering.
Bereidingstijd35 minuten
Levert8 plakken
Voedingswaarde /
Calorieën100 Kcal
Koolhydraten14 g
Vezel3 g
Eiwit5 g
Vet4 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen