Fit Tovenares
Volg mij
Makkelijke met tonijn gevulde courgette

Makkelijke met tonijn gevulde courgette

Deze makkelijke met tonijn en paprika gevulde courgette met asperges is een smaakvol, caloriearm en eiwitrijk recept dat iedereen lekker vindt. Of je nu een fanatieke sporter of gezondheidsfanaat bent, een gluten-vrij dieet volgt, of gewoon wat wilt afvallen, je zult dit recept zonder twijfel heerlijk vinden. Het bevat maar weinig koolhydraten, vet en calorieën. Met tonijn gevulde courgettes zijn niet alleen erg voedzaam, ze passen ook nog eens goed in een dieet en ze zijn een smaakvolle lunch of avondmaal.

Maak gebruik van het courgetteseizoen en geniet van de heerlijke sappige, voedzame en vitaminerijke vruchten. Courgette is vrij makkelijk te verteren en helpt bovendien voor het versterken van je immuunsysteem. De tonijnvulling geeft een bijzondere smaak en pit aan de gebakken courgette. Ik adviseer je om er ook wat gerookte tofu bij te doen. Ik vind dat zelf overheerlijk en vanwege de nootachtige smaak gebruik ik het graag in mijn recepten. De asperges die bovenop de courgette komen, zijn lekker knapperig als ze gebakken zijn. Hiermee til je het hele gerecht naar een hoger niveau.

Probeer dit makkelijke recept voor gevulde courgette met tonijn en asperges. Het is binnen een paar minuten klaar en je kunt de vulling keer op keer aanpassen aan je persoonlijke smaak. Vergeet ook de lekkere, gezonde asperges en de gesmolten kaas niet die bovenop de courgette komen. Deze gezonde maaltijd is gewoon geweldig en ik weet zeker dat je er weg van zult zijn.

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette
  • 150 gram tonijn in eigen sap
  • 1/8 ui
  • 1,15 gram gemalen zoete paprika
  • 1,5 gram zout
  • oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram mosterd
  • 45 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram asperges
  • 30 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram gerookte tofu (optioneel)

Instructies

  1. Was de courgette. Haal het steeltje eraf en snij hem in de lengte doormidden.
  2. Verwijder met een lepel het zachte deel aan de binnenkant van de courgette. Dit kun je gebruiken voor andere recepten.
  3. Zet de bakjes van courgette in een ovenschaal of op een bakplaat.
  4. Meng de uitgelekte tonijn, peper, zout, yoghurt, mosterd, fijngesneden ui en geperste knoflook in een kom. Je kunt ook gerookte tofu toevoegen.
  5. Mix de ingrediënten goed door elkaar en verdeel het mengsel vervolgens over de courgettebakjes.
  6. Leg de gewassen asperges er bovenop en bestrooi met wat kaas.
  7. Bak gedurende ongeveer 20 minuten op 205 graden Celsius.
  8. Bak de courgette totdat hij zacht is geworden. Hij mag niet uit elkaar vallen.
Bereidingstijd30 minuten
Levert1 portie
Voedingswaarde / 1 portie
Calorieën220 Kcal
Koolhydraten7 g
Vezel2 g
Eiwit43 g
Vet2 g
Lucia Wagner

Ik ben een fitte tovenares en ik tover gezonde ingrediënten om tot heerlijke gezonde recepten! Mijn doel is om jou te laten zien dat gezond & fit eten echt makkelijk en smakelijk kan zijn, en zeker niet saai. Dus doe mee en zet samen met mij heerlijke gerechten op tafel!

Lucia Wagner

Opmerkingen